In condiții normale de utilizare, proprietățile antiderapante standard ale gratarelor metalice electroforjate tip – SP sau a celor presate tip –P sunt suficiente. Gratarele antiderapante trebuie sa fie utilizate pentru medii unde exista apariții de uleiuri, gheata, sau alte impurități care cresc pericolul de alunecare; de asemnea, se folosesc pe podețe cu inclinație de la 6° pana la 24°, fiind necesare pentru a asigura mișcarea oamenilor in siguranța. Designul antiderapant consta într-un finisaj dințat al barelor portante sau al barelor secundare. GITTERWELD oferă mai multe tipuri de gratare antiderapante.
Variante de gratare electroforjate antiderapante
Antiderapante clasa R10
Bara portanta cu finisaj dințat. Bara secundara este la același nivel cu marginea de sus a barelor portante.
Antiderapante clasa R11
Bara portanta cu finisaj dințat. Bara secundara este presata aprox. 2mm sub nivelul superior al marginii barelor portante.
Acest tip se poate face numai pe gratare metalice cu bara portanta cu grosime de 2 sau 3 mm, la o înălțime a grătarului 25, 30 și 40 mm și cu dimensiunile ochiurilor 34x38, 34x50, 34x76, și 34x101.
Camere de lucru și zonele de lucru în care există potențial risc de alunecare.
Gratarele metalice si gratarele din tabla perforata sunt testate de către autoritățile competente, iar certificatele confirma rezultatele testelor; aceste certificate sunt disponibile la cerere. Produsele pe care le comercializam sunt certificate (BG-Zeichen). Detaliile claselor antiderapare referitoare la unghiurile de inclinare sunt prezentate in tabelul următor:
Categorii de evaluare a dințării |
|
Valoarea medie totală |
Categorie de evaluare |
de la 3° la 10° |
R 9 |
mai mult de 10° la 19° |
R 10 |
mai mult de 19° la 27° |
R 11 |
mai mult de 27° la 35° |
R 12 |
mai mult de 35° |
R 13 |
Camere si zone de lucru | Clasa antialunecare |
Producția și ambalarea de margarina
Producția și ambalarea grasimii de gatit, imbutelierea uleiului de salata
|
R12
R12
|
Productia, depozitarea si ambalarea brânzei
|
R11
|
Ferma de păsări
Departamentul de carne refrigerata
și ambalare |
R12
R12
|
Bucatarii care deservesc locuințe, scoli, grădinițe, spitale
Reincalzirea bucatariilor
|
R11
R10
|
Laboratoare
|
R11
|
Hangare pentru avioane
Șantiere navale
Spalatorii
|
R11
R12
R12
|
Camera pompelor
Camere pentru instalațiile de scurgere a noroiului
Săli de calculatoare
|
R12
R12
|
Umplerea a bauturilor
Producerea sucurilor din fructe
Pivniță de depozitare,
Pivniță de fermentare
|
R11
R10
|