+40 215 682 135

Antiderapante (SP)

 In condiții normale de utilizare, proprietățile antiderapante standard ale gratarelor metalice electroforjate tip – SP sau a celor presate tip –P sunt suficiente. Gratarele antiderapante trebuie sa fie utilizate pentru medii unde exista apariții de uleiuri, gheata, sau alte impurități care cresc pericolul de alunecare; de asemnea, se folosesc pe podețe cu inclinație de la 6° pana la 24°, fiind necesare pentru a asigura mișcarea oamenilor in siguranța. Designul antiderapant consta într-un finisaj dințat al barelor portante sau al barelor secundare. GITTERWELD oferă mai multe tipuri de gratare antiderapante.

 

Variante de gratare electroforjate antiderapante

gratar metalic antiderapant

 

Antiderapante clasa R10

Bara portanta cu finisaj dințat. Bara secundara este la același nivel cu marginea de sus a barelor portante.

 

Antiderapante clasa R11

Bara portanta cu finisaj dințat. Bara secundara este presata aprox. 2mm sub nivelul superior al marginii barelor portante.

Acest tip se poate face numai pe gratare metalice cu bara portanta cu grosime de 2 sau 3 mm, la o înălțime a grătarului 25, 30 și 40 mm și cu dimensiunile ochiurilor 34x38, 34x50, 34x76, și 34x101.

Extras din BGR 181 

Camere de lucru și zonele de lucru în care există potențial risc de alunecare. 

Acoperitoarele de podea din camerele de lucru si zonele de lucru sunt grupate in diferite categorii in funcție de riscul de alunecare.
Aceasta  procedura are la baza traficul pietonal pe pardoseala si testul pe plan inclinat. Acest test demonstreaza daca acoperitoarele de podea (gratarele) sunt potrivite pentru o zona de lucru specifica, sau nu.
Unghiul mediu de inclinare, decide incadrarea acoperitoarelor de podea la una din cele cinci clase de antialunecare. Clasa antialunecare asigura scara gradului de dințare, prin urmare acoperitoarele de poadea din clasa antiderapare R9 au cele mai mici cerințe de dintare si din clasa R13 cele mai mari. 
 
Testarea dințării

Gratarele metalice si gratarele din tabla perforata sunt testate de către autoritățile competente, iar certificatele confirma rezultatele testelor; aceste certificate sunt disponibile la cerere. Produsele pe care le comercializam sunt certificate (BG-Zeichen). Detaliile claselor antiderapare referitoare la unghiurile de inclinare sunt prezentate in tabelul următor:

Categorii de evaluare a dințării

Valoarea medie totală

Categorie de evaluare

de la 3° la 10°

R 9

mai mult de 10° la 19°

R 10

mai mult de 19° la 27°

R 11

mai mult de 27° la 35°

R 12

mai mult de 35°

R 13

 

Camere si zone de lucru Clasa antialunecare
Producția și ambalarea de margarina 
 
Producția și ambalarea grasimii de gatit, imbutelierea uleiului de salata
R12
 
R12
Productia, depozitarea si ambalarea brânzei
R11
Ferma de păsări
 
Departamentul de carne refrigerata
 și ambalare
R12
 
R12
Bucatarii care deservesc locuințe, scoli, grădinițe, spitale
 
 Reincalzirea bucatariilor
R11
 
R10
Laboratoare
R11
Hangare pentru avioane
 
Șantiere navale
 
Spalatorii
R11
 
R12
 
R12
Camera pompelor
Camere pentru instalațiile de scurgere a noroiului
 
Săli de calculatoare
R12
 
 
R12
Umplerea a bauturilor
Producerea sucurilor din fructe
 
Pivniță de depozitare,
Pivniță de fermentare
R11
 
 R10